איך נראית פגישה עם פסיכיאטר?

פסיכיאטר הוא רופא של בריאות הנפש ותפקידו לאבחן ולתת מרשם לכדורים.

הוא לא עושה טיפולי שיחה, חוץ מפסיכיאטרים פרטיים ספציפים שעברו הכשרות נוספות והם עושים טיפולי שיחה עם השיטות והכלים הנוספים שלמדו מעבר להיותם פסיכיאטרים. אך תפקידו של פסיכיאטר זה לאבחון ולתת מרשם לכדורים המתאימים.

 

הפגישה הראשונה עם הפסיכיאטר תהיה בדרך כלל בין שעה לשעה וחצי. הפסיכיאטר ישאל אתכם שאלות רבות על המצב שלכם, על הילדות, ישאל לגבי טראומות, על התא המשפחתי ועוד שאלות נוספות שיעזרו לו להכיר אתכם יותר וכך לאבחן אתכם בהמשך.

 

במידה ואתם נפגשים עם פסיכיאטר של הקופת חולים, אז במהלך הפגישה הוא יכתוב את כל הדברים במחשב על מנת שהמידע ישאר בתיק הרפואי לצורך מעקב.

 

במידה ואתם נפגשים עם פסיכיאטר פרטי, הוא אולי יכתוב בנקודות חלק מהדברים על דף, אך בדרך כלל המידע לא יכנס לתיק הרפואי שלכם אלא אם תבקשו מהפסיכיאטר הפרטי לתת לכם סיכום ותלכו לרופא המשפחה ותבקשו להוסיף את המידע לתיק הרפואי שלכם.

 

היתרון של שמירת המידע בתיק הרפואי היא שבמידה ותחליפו פסיכיאטר, הוא יוכל לראות את היסטוריית הפגישות ולהמשיך אתכם את התהליך. החיסרון הוא שאם תצטרכו לוותר על סודיות רפואית לטובת עבודה, גיוס, ביטוח או כל סיבה אחרת, אז יוכלו לראות שנפגשתם עם פסיכיאטר.

אף אחד פרט לעובדי בריאות הנפש לא יוכל לראות את תוכן השיחות מטעמי חיסיון מטפל מטופל.

 

הפסיכיאטר ישאל אתכם שאלות על מה אתם מרגישים וחווים, מה התסמינים וישאל אתכם לגבי תסמינים נוספים שאולי לא ציינתם כמו: האם נפגע לכם החשק לאכול? האם אתם מרגישים יותר עייפים או מתקשים להירדם? וכו'. המטרה של השאלות זה להתאים לכם את הכדור הנכון.

 

יש כמה סוגים של כדורים פסיכיאטרים והם מותאמים לתסמינים מהם אתם סובלים. לעיתים הכדור שתקבלו אולי יהיה לא מתאים לכם ולכן הפסיכיאטר ימליץ להחליף את הכדור. או לשנות מינון.

 

כדורים פסיכיאטרים דורשים זמן הסתגלות ראשוני של כמה חודשים שבהם תחוו הרבה תופעות לוואי לא נעימות. במידה ואתם מרגישים שזה יותר מידי ואתם לא יכולים להתמודד עם התופעות, גשו לפסיכיאטר והוא יבדוק לפי התגובה שלכם לכדור האם צריך להחליף לכם כדור, לשנות מינון או להוסיף תוסף לכדור.

מה כדאי להכין לפסיכיאטר?

כדאי להגיע אל הפסיכיאטר כבר עם שאלות שמעסיקות אתכם. לכתוב אותן על דף ולשאול. פסיכיאטרים רגילים שאנשים עושים את זה.

 

שאלות נפוצות שבדרך כלל אנשים שואלים ואתם יכולים להשתמש בהן, הם:

מה קורה אם שכחתי לקחת כדור? האם כדאי לקחת את הכדור בבוקר או בלילה? מה קורה אם אני ארצה להפסיק את הכדור? איך אני אדע אם הכדור לא מתאים לי או שזה רק חלק מתופעות הלוואי? תוך כמה זמן הכדור יתחיל להשפיע? האם אפשר לשתות אלכוהול עם כדורים פסיכיאטרים? האם כדורים פסיכיאטרים גורמים להשמנה? ואתם מוזמנים להוסיף שאלות נוספות משלכם…

 

בנוסף אם יש תסמינים שמפריעים לכם כמו, אכילה מוגברת או סחרחורות, חולשה ותסמינים אחרים, ספרו עליהם לפסיכיאטר ושאלו האם הכדור שהוא נותן לכם יפתור את זה. חשוב שהוא יתאים לכם כדור שמתאים לתסמינים האלה ועושה פעולה הפוכה כדי ליצור איזון.

 

כדורים פסיכיאטרים לא פותרים את הבעיה אלא מקלים על התסמינים על מנת שתוכל לטפל בבעיה ולהתמודד איתה. לחרדה ולדיכאון יש סיבה וברגע שמוצאים את הסיבה ופותרים אותה אז מרגישים הרבה יותר טוב. בנוסף, כדורים פסיכיאטרים לאורך זמן דורשים החלפה של הכדור או מינון כי הכדור מפסיק להשפיע. אנשים שלוקחים כדורים במשך הרבה שנים באיזשהו שלב מתחילים להעלות מינון ולאחר מכן צריכים להחליף ולעשות תהליכי הסתגלות. כך שאל תבנו על זה שתישארו עם אותו כדור ובאותו מינון כל החיים. וכמובן תמיד להישאר תחת מעקב של פסיכיאטר מטפל גם אם אתם כבר שנה לוקחים את אותו הכדור.

 

והכי חשוב!!! לפני שמפסיקים כדורים פסיכיאטרים, מתייעצים עם פסיכיאטר ומקבלים ממנו הכוונה והדרכה! כדורים פסיכיאטרים בדרך כלל מפסיקים בהדרגה! ובחלק מהכדורים, במינון מסוים, צריך להעלות מינון לפני ההפסקה. את המידע המדויק תוכלו לקבל מהפסיכיאטר ברגע שתחליטו שאתם רוצים להפסיק.



כדורים טבעיים לטיפול בחרדה

יש אנשים שלא רוצים לקחת כדורים פסיכיאטרים בגלל שהם חוששים מתקופת ההסתגלות, מהחשש להתמכר לכדור ומההשפעה. או שהם פשוט לא רוצים להכניס לגוף דברים שהם

קרא עוד »